L’eurodiputat Jordi Solé ha dimitit com a membre de l’executiva d’Esquerra Republicana, en tant que vicesecretari general de relacions internacionals, decebut amb el partit per haver-lo deixat fora de les llistes d’ERC a les eleccions europees del 9J per fitxar al popular meteoròleg de TV3 Tomàs Molina, que el va substituir com a número 2 de la candidatura. Solé ha fet pública una nota de premsa, coincidint amb el consell nacional del partit, en la que assegura que ha pres la decisió d’abandonar la direcció nacional dels republicans “amb una profunda decepció” amb el partit per la decisió que va prendre a l’hora de confeccionar les llistes electorals. L’eurodiputat afirma que la seva “és una decisió presa ja fa uns mesos” i que el partit coneixia, però que no ha formalitzat fins ara, un cop passat el cicle electoral.

Va ocupar l’escó de Junqueres

Solé actualment és el número dos republicà al Parlament Europeu en substitució d'Oriol Junqueras, que no va poder accedir a l'escó per la condemna del Tribunal Suprem en la causa de l'1-O. Tanmateix, no repetirà en la nova legislatura perquè va quedar fora de les llistes. "Mai ningú va dir que la política fos sempre justa. Perquè a vegades no ho és", va dir Solé a principis d’abril, quan ERC va anunciar el fitxatge del meteoròleg de TV3 com a número dos d'ERC a les eleccions europees del 9 de juny. Solé, que va ser víctima de l’espionatge de Pegasus, ja havia ocupat aquest càrrec durant la segona meitat de l'anterior legislatura en substitució d'Ernest Maragall i també va anar com a tercer de llista d'Esquerra a les darreres eleccions europees, després de Junqueras i Diana Riba. 

Futur professional en el sector privat

Un cop acabi la seva etapa com a eurodiputat, el pròxim 16 de juliol, Solé buscarà “nous camins professionals” des de l’àmbit privat, tot i que afirma que continuarà “compromès des de la militància del partit” i participarà en el pròxim congrés per triar els lideratges del partit per contribuir a fer que ERC “torni a aixecar el cap al més aviat possible”. Solé espera que aquests nous lideratges, en surtin “de manera tan serena com sigui possible”, i Esquerra torni a recuperar la seva posició històrica, “tal com el partit de Macià i Companys i de tants i tants d’altres compatriotes -i diria també, tal com el propi pais- es mereix”, ha reblat.

Segons l’ACN, de fonts pròximes a l'eurodiputat, aquest deixarà de ser president de l’Aliança Lliure Europea (ALE) a l’Eurocambra, donat que ostenta aquest càrrec en qualitat d’eurodiputat, si bé té previst continuar a l’executiva de l’ALE fins al final del mandat, l’any vinent,  si la direcció d’ERC ho permet.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!