L'eurodiputada holandesa que és l'autora de l'informe sobre les polítiques autoritàries d'Hongria, Judith Sargentini, ha manifestat avui en una roda de premsa al Parlament europeu, que a Espanya hi ha presos polítics, en al·lusió als catalans processats.

"En efecte, tenim presos polítics. De fet, un excol·lega meu, Raül Romeva, que va ser molt actiu aquí, és a la presó i estic molt amoïnada per ell. Segueixo la qüestió, vaig ser a Madrid aquesta setmana i espero que el nou govern d'Espanya estigui adoptant un enfocament diferent sobre el tema", ha indicat. Ha afegit que aquests casos d'empresonament s'han d'investigar "amb rigor".

El pronunciament s'ha produït quan un periodista danès ha preguntat a l'autora de l'informe sobre Hongria, per què no s'havia actuat contra Espanya quan hi ha una desena de polítics catalans empresonats i una xifra similar a l'exili, incloent-hi també alguns artistes. Ha afegit que Espanya és un país amb molta corrupció i s'han fet pressions sobre molts mitjans de comunicació. "Vostè creu que tot això hauria de ser investigat?", ha preguntat.

La parella de Raül Romeva, Diana Riba, ha donat les gràcies a l'eurodiputada per les seves valoracions. "Efectivament, és una evidència: avui a Espanya hi ha presos polítics. Gràcies per la teva contundència i per explicar que cal investigar la manca de qualitat democràtica de l'Estat", ha apuntat.