Els comissaris de la direcció operativa de la policia espanyola, seguint instruccions del seu director i home de confiança de l’exministre Fernández Díaz, Eugenio Pino, van robar proves que podrien implicar l’empresari Ignacio López del Hierro, marit de María Dolores de Cospedal, en causes obertes als tribunals: des del cas Pujol al cas Bàrcenas passant pel cas Gürtel, segons informa Público. Aquestes proves s’haurien ocultat a l’Audiència Nacional.

Segons el digital, efectius adscrits a la unitat operativa, encapçalats pel comissari José Manuel Villarejo i seguint instruccions de Pino, haurien sostret les proves per ocultar-les a la justícia. I això s’hauria fet amb el coneixement i el vistiplau de Rajoy, Cospedal i Fernández Díaz

Aquests fets són investigats pel jutge de l’Audiència Nacional Diego Egea, en el marc de la causa Tandem, i el jutge José de la Mata, que investiga el cas Pujol. Segons fonts policials citades per Público, tant a la causa de Bárcenas com a la de Pujol hi ha un element comú: “Totes les proves que assenyalaven López del Hierro es van robar o ocultar a la justícia durant anys”.

Segons aquestes fonts, Pino va aportar les proves que relacionaven l’empresari amb el cas Pujol -havia estat soci de Jordi Pujol Ferrusola a l’empresa Ibadesa Cat-, quan la Guàrdia Civil s’estava acostant a López Hierro en la investigació de l’operació Lezo. Va ser llavors, expliquen, que va aparèixer la memòria USB contaminada per la qual ha estat imputat ara fa una setmana Eugenio Pino. L’objectiu era eliminar proves contra el marit de Cospedal, segons les mateixes fonts.