La televisió basca no va emetre el documental centrat en l'Operació Catalunya i les praxis de Jorge Fernández Díaz envers Catalunya.

Durant el vespre d'ahir dimecres, els teleespectadors d'ETB, la televisió pública basca, van veure modificada la seva graella de manera inusitada. El documental Las cloacas de Interior, que previsiblement s'havia de mostrar a les 22:30, va ser substituït per un programa d'entreteniment sense cap explicació.

El llargmetratge, dirigit per Jaume Roures, mostra informació comprometedora per a exmembres del govern de Rajoy, com és l'exministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz.

Aquesta cancel·lació no va deixar ningú indiferent, i personalitats com el parlamentari de Bildu Unai Urruzuno, van transmetre la seva interpretació i malestar sobre el succés, Urruzuno va afirmar: "Només les pressions polítiques del PP poden explicar el canvi de criteri d'ETB".

Tanmateix, va apuntar directament a la direcció del canal com a responsable directa del fet, considerant que "és molt greu que la direcció d'ETB es posi un altre cop al servei de determinats interessos polítics en comptes d'actuar segons criteris professionals i periodístics". Demanant que la Euskal Irrati Telebista (ETB) expliqui al més aviat possible "els motius de la seva decisió de canviar la programació prevista per no emetre aquest documental".

Posteriorment, va recalcar la idiosincràsia del polèmic documental, recordant que "ja sabíem que les televisions espanyoles havien censurat Las cloacas de Interior, però seria realment greu que ETB actués de la mateixa manera".

Sumant-se al malestar d'Urruzuno, a través de TwitterEHBildu Legebiltzar va explicitar el seu malestar i la seva petició a ETB perquè esclareixi els fets, demanant al canal basc que "expliqui immediatament per què no va emetre ahir nit Las cloacas de Interior després d'haver-lo anunciat":

A banda de les afirmacions d'EHBildu Legebiltzar, diversos usuaris de la xarxa també van mostrar el seu malestar:

De moment, ETB no ha donat una resposta oficial envers aquesta decisió polèmica que manté expectant la població.