Hi podria haver una estratègia amagada per part de la justícia espanyola per "emparar" el rei Joan Carles I i evitar que se'l pugui jutjar pel cas dels 100 milions d'euros en un compte a Suïssa. Això és el que va denunciar aquest dissabte l'advocada Isabel Elbal en una entrevista al Preguntes freqüents de TV3. Segons la jurista, l'Audiència hauria demanat dades a la Fiscalia de Suïssa per evitar que sigui jutjat. "Es pretén assumir la jurisdicció d’aquesta investigació que afecta el rei amb la finalitat d’arribar a una solució per emparar-lo", afirma Elbal.

A més, Elbal assegura que si la justícia del país helvètic reclamés el rei emèrit, "les autoritats espanyoles respondrien dient que és inviolable i impedirien accedir a aquesta sol·licitud". L'advocada reconeix que "el rei emèrit és inviolable amb relació als actes inherents al seu càrrec", però denuncia que "hi ha una interpretació molt extensiva, que és il·lògica, que entén que qualsevol acte seu no comporta cap tipus de conseqüència".

Aquesta setmana es va fer públic que la Fiscalia de Suïssa investiga el rei emèrit, Joan Carles I, per una suposada donació que hauria rebut l'any 2012 a un compte a Ginebra de part de l'aleshores rei de l'Aràbia Saudita