L'advocat Gonzalo Boye ha explicat aquest diumenge quins són els propers passos que té previstos en la seva estratègia per contrarestar el veto de la JEC i del Tribunal Suprem a Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín per impedir-los ser eurodiputats. "Tenim molt clar on anem i el que farem", ha dit Boye.

En una entrevista al Via Lliure de Rac1, Boye ha dit que aquests òrgans espanyols "estan fent justament el que esperàvem". "Tinc la clara sensació que estan treballant per nosaltres", ha assegurat.

Per això, ha assegurat que aviat iniciaran "tràmits a nivell jurídic" per dur un "procediment d'urgència" amb l'objectiu d'arribar en últim terme al Tribunal de Justícia de la Unió Europea, situat a Luxemburg, i que té un "criteri clar" sobre assumptes d'aquest tipus. 

"Aquí no val això de fer córrer la llista", ha avisat Boye, recordant que si no s'autoritza els eurodiputats independentistes a recollir l'acta "seria el primer cop que el Parlament Europeu comença les seves sessions amb menys eurodiputats dels que toquen".

Pel que fa el cas de Junqueras, Boye assegura que "té totes les capacitats i les possibilitats" però "queda clar que tant la Fiscalia com l’Advocacia de l’Estat i el Tribunal Suprem s’estan saltant les normes europees i les espanyoles". "Són plenament conscients del que estan fent", ha denunciat.