El govern espanyol vol impedir que Carles Puigdemont entri a la seu de la Generalitat de Brussel·les per reunir-se amb el president del Parlament, Roger Torrent. Per això ha anunciat que en virtut de l'article 155, pot prendre mesures sobre totes les dependències de la Generalitat i avui impedirà la reunió de Torrent amb el Govern a l’exili.

Segons ha explicat als mitjans un portaveu de JuntsxCat a Brussel·les, Joan Maria Piqué, "Exteriors ha trucat a la delegació per dir que no autoritzaven la reunió".

Torrent, que viatja aquest dimecres a Brussel·les, té previst reunir-se a les 12 hores amb el candidat a la investidura com a president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i conèixer de primera mà el seu pla de govern i els seus plans per a ser investit.

A més de fer-ho amb Puigdemont, Torrent tenia previst reunir-se a la Delegació de la Generalitat a Brussel·les amb els altres quatre diputats encausats que són a la capital belga: Meritxell Serret, Toni Comín (ERC), Lluís Puig i Clara Ponsatí (JxCat).