El Ministeri d'Hisenda ha enviat un requeriment a la Conselleria de Governació per anul·lar l'oferta pública de 500 noves places de Mossos que ha anunciat el conseller, Jordi Jané. Fonts del Departament d'Interior han assegurat a El Nacional que, després d'analitzar el requeriment, tiraran endavant la convocatòria tal com estava previst i que es publicarà aquest mateix mes. Des d'Interior, es considera que l'argumentació d'Hisenda no està fonamentada i que la creació de les noves 500 places és "absolutament necessària" per qüestions de seguretat.

Les noves places de Mossos d’Esquadra estan contemplades en els pressupostos del 2017. De fet, la convocatòria estava prevista per al 2016, però no va ser possible en no prosperar la tramitació del projecte. L'objectiu del departament és que amb la nova promoció s'arribi als 18.200 agents en el cos. Catalunya no ha convocat noves places de Mossos des del 2011. En aquella promoció es van graduar 600 agents.

El requeriment d'Hisenda, que es basa en la Llei de pressupostos, argumenta que només és possible convocar un 10% de les places previstes, és a dir, 50. Després d'estudiar els arguments del ministeri, Interior considera que "no hi ha prou fonament jurídic" i que no prosperarà l'intent de frenar les noves places, per la qual cosa la conselleria ha decidit mantenir la convocatòria que es farà pública aquest mes de juny.

Per la conselleria de Jané, és imprescindible reforçar el cos policial català que s'enfronta a un nivell d'alerta terrorista de 4 sobre 5. L'intent d'Hisenda de frenar la nova promoció dels Mossos, s'afegeix al desinterès que ha demostrat el ministre d'Interior, José Ignacion Zoido, a convocar la Junta de Seguretat de Catalunya, on es coordinen les forces policials espanyoles i catalanes, i que no es reuneix des del 2009.