El Ministeri de l'Interior, amb Fernando Grande-Marlaska al capdavant, prepara un dispositiu policials especial a Catalunya durant el judici per l'1 d'octubre, segons publica RAC1. L'executiu del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, creu que durant els mesos que s’allarguin les vistes al Suprem es poden generar moments de tensió al carrer, assegura l'emissora.

Grande-Marlaska està elaborant un pla per reforçar la seguretat als carrers de Catalunya però, al mateix temps, confia del tot en la tasca dels Mossos d'Esquadra. Fonts d'Interior han explicat a l'emissora que "es preveu un ambient crispat" i que per això "hi haurà vigilància i més efectius a Catalunya per garantir la seguretat, tant al carrer com als edificis oficials".

Aquest dispositiu treballarà coordinat amb els Mossos; el ministeri de Marlaska destaca la bona sintonia que hi ha entre els diferents cossos policials. Un altre dels temes que Grande-Marlaska està treballant és el trasllat dels presos polítics, que durant el judici hauran de tornar a presons madrilenyes.

A més a més, RAC1 indica que de cara al judici al Suprem s’hauran d’adaptar els espais existents per poder encabir tot el personal i les desenes de periodistes que s’acreditaran per seguir les vistes que s’allargaran entre dos i tres mesos.