L'esquerra independentista ha decidit convocar una "manifestació estàtica" pel pròxim Onze de Setembre. El lloc escollit per les organitzacions anticapitalistes ha estat el passeig de Lluís Companys, és a dir, davant de la seu del TSJC, a les 19h, fet que evita que coincideixi amb les accions previstes per l'Assemblea.

Segons ha informat la portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, Maria Rovira, en una roda de premsa aquest divendres des del Fossar de les Moreres, la manifestació comptarà amb totes les mesures sanitàries pertinents: "Es limitarà l’espai i l’accés, serà obligatori mantenir una distància mínima de dos metres i l’ús de la mascareta". També es limitarà l'accés mitjançant un codi QR i es prendrà la temperatura a tots els participants.

En aquest sentit, Rovira ha volgut aclarir que no plantegen una "manifestació negacionista amb el virus". "El virus ens el prenem molt seriosament, motiu pel qual farem la manifestació amb les màximes mesures de seguretat i distanciament social. Però també ens prenem molt seriosament els retrocessos en drets socials i nacionals, i creiem que cal plantar cara i sortir al carrer. Ens hi juguem moltíssim", ha reivindicat.

Des de les organitzacions independentistes que formen aquest espai s'ha denunciat que "des del govern espanyol i els governs autonòmics no s'està fent tot el possible per aturar el virus". "Les escoles, els hospitals, els CAP i les residències continuen sense els recursos imprescindibles per fer front a la crisi", han lamentat.

"Per això cal sortir al carrer. Perquè cal un canvi de model. Perquè cal posar els recursos on toca. Al servei de totes i no d'unes poques", ha reivindicat per la seva banda Adriana Roca, portaveu d’Arran. Finalment, han conclòs que "la plena independència dels Països Catalans és l'única sortida possible, ja que qualsevol sortida d’aquesta crisi que pretengui 'capgirar les regles del joc', haurà de trencar necessàriament amb l’Estat espanyol i el francès". 

I fora de Barcelona?

Paral·lelament, l’esquerra independentista també organitza actes polítics en altres municipis. Concretament a la plaça de la Llibertat de Reus a les 19:30h, al passeig de la Copa de Girona a les 11h i a l'avinguda Blondel de Lleida a les 13h.