L'esquerra independentista també s'ha manifestat aquesta tarda a Barcelona. Al llarg de la marxa s'han cremat fotografies del president del Govern de Pere Aragonès amb el president espanyol Pedro Sánchez i banderes franceses, s'ha censurat l'acció de l'Executiu i s'ha reclamat que no s'ampliï l'aeroport.

Al llarg de la marxa, que ha estat encapçalada per una trentena de represaliats, les prop de 5.000 persones que s'han manifestat han fet diverses crides contra el Govern i assegurant que "la paciència s'ha acabat". Alhora han recriminat al Govern la posada en marxa de la taula de diàleg "estèril" amb el govern espanyol assegurant que no demanaran perdó per ser poble. 

Les crítiques al Govern han estat àmplies, escenificades amb la crema de fotografies d'Aragonès i Sánchez al mig de la marxa, i recordant que la "lluita és l'únic camí", que també ha estat el lema de la marxa i reclamant desobediència civil, tal com es va fer l'1 d'octubre del 2017, i deixar de "gestionar una autonomia".

Vídeo del moment que s'han cremat fotografies de Pere Aragonès i Pedro Sánchez durant la manifestació

A més, en aquesta línia, la CUP, que va permetre la investidura d'Aragonès, a través del portaveu del secretariat nacional, Edgar Fernàndez, ha assegurat que si el Govern vol mantenir una governabilitat estable al Parlament, haurà d'assumir que hi ha projecte,s com l'ampliació de l'aeroport o la celebració dels jocs olímpics, que no es poden fer i s'ha de virar cap a les polítiques socials reals.

En definitiva, la manifestació ha servit per repetir al Govern, i a l'Estat, que l'esquerra independentista estarà de cares si el Govern segueix amb la línia actual. Una altra prova d'això són els xiulets que van rebre Aragonès i Junqueras al fossar de les Moreres aquest divendres.

Durant la manifestació també hi ha hagut espai per a tots els "represaliats de base" a qui se'ls ha volgut recordar la seva "lluita diària" contra un Estat repressor com l'espanyol. De fet, han estat precisament aquests represaliats els encarregats d'encapçalar la marxa.

Vint anys d'Alerta Solidària

Aquest any també hi ha hagut un aniversari especial per al moviment de l'esquerra independentista, i és que Alerta Solidària celebra 20 anys d'existència, entitat que defensa els represaliats per les manifestacions i actes proindependentistes a Catalunya els últims anys. 

Durant els parlaments després de la marxa, un dels creadors de l'entitat ha fet un breu repàs a la seva tasca i ha reclamat seguir per a les lluites socials que reclama el moviment, posant especial èmfasi en el dret a l'habitatge. En aquest sentit, ha carregat contra el Govern i en especial contra Interior per executar desnonaments amb els Mossos d'Esquadra.