La desfilada del 12 d'Octubre ha tingut una gran espifiada amb el pas dels avions de la Patrulla Águila, que havien de dibuixar al cel una gran bandera espanyola però s'han equivocat de colors. L'aparell que circulava pel flanc esquerre havia de portar fum vermell per configurar la bandera, però ha sortit amb fum blanc, amb la qual cosa ha acabat dibuixant una insígnia desconeguda. Els avions també han patit dificultats per formar clarament el color groc.

Tot i això, Patrimoni Nacional ha fet cas omís de què havia passat, en el seu perfil de Twitter, i ha indicat que havia estat "la imatge més espectacular del 12 d'octubre".

Alguns han dit que els avions en realitat han fet la bandera de l'Atlètic de Bilbao, encara que també podria ser la de l'Atlètic de Madrid, que abans es deia Atlètic Aviació.

L'any passat el moment de la jornada el va protagonitzar, tan sols començar l'acte institucional al Passeig de la Castellana, un paracaigudista que baixava amb una gran bandera espanyola. Va patir un cop de vent i va acabar enganxat a un fanal, contra el qual va xocar. En va sortir sa i estalvi.