L'advocat Gonzalo Boye ha compartit aquesta tarda una imatge on es pot veure un home enmig de la manifestació independentista d'Estrasburg amb samarreta negra i ulleres de sol. La seva cara és desconeguda per molts, però es tracta de François Meylan, un exespia suís d'origen espanyol.

Meylan és un expolicia suís que va servir entre 1986 i 2001 i membre dels serveis d'intel·ligència militar i d'infanteria d'aviació de les forces armades suïsses. Actualment, es troba en reserva de l'exèrcit i té una empresa d'assessoria financera. També s'ha mogut en el camp de la política provincial suïssa durant 7 anys, liderant el seu propi partit. 

Meylan és nascut a Suïssa però té orígens espanyols, concretament, d'Almeria, i la seva exesposa té arrels catalanes. L'exespia va fundar l'associació Catalunya peuple d’Espagne (CPDE), creada per lluitar contra les campanyes internacionals de l'independentisme català. Aquest dimarts s'ha colat enmig dels manifestants d'Estrasburg i la seva presència no ha passat desaparcebuda. "Què feia François Meylan a la manifestació a Estrasburg avui?", es pregunta Boye.

Altres aparicions

Avui, però, no ha estat la seva primera aparició en esdeveniments relacionats amb l'independentisme. De fet, tal com ha explicat el mosso i regidor de JxCat a Badalona, David Torrents, Meylan també va arrencar llaços amb els Segadors del Maresme a la Bisbal d'Empordà i es va manifestar amb la Unió de Mossos per la Constitució davant de la ONU.