L'expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre ha justificat el cop d'estat del dictador Francisco Franco i ha culpat al PSOE d'originar la Guerra Civil. La que va ser la líder del Partit Popular a Madrid ha assegurat en un acte de les joventuts del Partit Popular (Nuevas Generaciones) que els socialistes no van acceptar la victòria de la dreta en les eleccions del 1933. I és que considera que aquest va ser l'origen de l'enfrontament entre les esquerres i les dretes. A  més, ha titllat de cop d'Estat la vaga general revolucionària de l'octubre del 1934 impulsada pel PSOE i UGT arran de l'entrada de tres ministres de la CEDA al govern espanyol. De fet, això va anar acompanyat de la declaració de l'Estat Català dins la República Federal Espanyola del president de la Generalitat, Lluís Companys. 

En l'aniversari de la proclamació de la Segona República, Nuevas Generaciones, les joventuts del Partit Popular, van celebrar aquest diumenge una ponència amb el nom de II República ¿Algo que celebrar?, en la qual van participar, Pedro Corral, diputat autonòmic i periodistes; Ignacio Dancausa, president de Noves Generacions de Madrid; i Rafael Núñez, portaveu adjunt del PP en l'Assemblea madrilenya.

Aguirre va argumentar que la dreta va "arrasar" en les eleccions del 1933, i això va provocar que l'esquerra es revoltés fent un "cop d'estat" el 1934. "Aquest és l'origen de la Guerra Civil. El PSOE no accepta l'alternança en el poder, i com no l'accepta, dona el cop d'estat del 34. Es va dir la Revolució d'Astúries, però va ser un cop d'estat", ha sostingut. Tot i les afirmacions de l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, el cas és que la dreta va guanyar amb només el 40,7% dels vots en les eleccions del 1933. Aguirre també considera que si el PSOE hagués acceptat aquells resultats ara "estaríem en una república". 

"La II República no va ser un règim idíl·lic" o que "la Constitució de la República va ser una Constitució sectària" són unes altres de les opinions que ha volgut expressar la exlideresa madrilenya, que ha apostat per "respectar" la resta d'ideologies. "Cal respectar el pluralisme polític i l'alternança en el poder, que és el que no va respectar el PSOE", ha afirmat, tal com ha recollit el mateix perfil de les Noves Generacions de Madrid.