Smells like naftalina spirit. Segueixen sacant de l'armari de la història i desempolsant a la vella guàrdia del PSOE perquè llencin bilis contra l'actual cúpula socialista de Pedro Sánchez i els eventuals pactes amb l'independentisme català per una amnistia pels encausats pel procés. Si les darreres setmanes els protagonistes eren Felipe González i Alfonso Guerra, ara ha estat el torn de l'antic dirigent del PSOE gallec i exalcalde de la Corunya, Francisco 'Paco' Vázquez, que ha fet un dels parlaments principals a la manifestació de Societat Civil Catalana (SCC) contra l'amnistia. "Estem aquí perquè als catalans us volen robar Catalunya", ha expressat ben exaltat des del minut u, al que ha afegit que no hi ha conflicte de Catalunya amb la resta d'Espanya, sinó "un contenciós dels independentistes que volen imposar el seu model a la resta de Catalunya". "Ens volen robar Espanya, l'Espanya de la Constitució i de la llei!", ha cridat després l'exsocialista gallec.

L'amnistia i l'autodeterminació, diu Vázquez, són "un capítol més d'un problema polític, no d'un debat jurídic sobre la Constitució", i ha aprofitat la seva intervenció per repartir a l'actual cúpula del PSOE i a Pedro Sánchez, a l'independentisme català, i a l'esquerra espanyola unida al voltant de Sumar: "És un projecte perquè uns segueixin en el govern [espanyol], altres avancin en els seus objectius independentistes, i que els comunistes sumats aconsegueixin alterar la forma de l'Estat i derogar la Constitució".  Segons Vázquez, si l'indult va "de perdonar els delictes", l'amnistia "vol esborrar el delicte, legitimar als colpistes i deslegitimar a la justícia i la força de la llei". "Es vol fer Veneçuela d'Espanya!", ha exclamat ben alt l'exsocialista. 

Enalteix la Transició

Sobre l'amnistia, Paco Vázquez ha assegurat que els catalans "ja van aprovar l'amnistia" en la Transició, en referència a l'amnistia després per represaliats del franquisme i criminals franquistes, "quan ens vam reconciliar amb el nostre propi passat i vam superar les dues Espanyes que avui volen tornar a imposar". L'autodeterminació, ha dit l'exsocialista, també es va votar quan "lliurement i legalment, no com els colpistes", es va votar el referèndum de la Constitució, que, ha recordat, a Catalunya va tenir un 90% de suport.

Esmenta Cervantes, Unamuno i Azaña

Vázquez ha assegurat que no hi ha millor lloc per defensar Espanya que Barcelona, i ha remès a les paraules que Miguel de Cervantes va posar en la boca de Don Quijote sobre la capital catalana, ciutat de "valents i ofesos", que, diu, ara estan aquí manifestant-se. També ha fet referència a crítiques que Unamuno i Manuel Azaña van fer a la Generalitat durant la Segona República, per les reivindicacions catalanistes. "Viva Catalunya, visca Espanya, i viva el Rei!", ha sentenciat en el seu discurs. I els que no ho pensen, "segueixen la senda del 'felón' i del traïdor".