Enèsima concentració de l’espanyolisme radical a Madrid contra Pedro Sánchez, suposadament pels seus pactes amb l’independentisme. Suposadament, perquè la convocatòria no especifica quines són les raons per sortir al carrer contra el president del govern espanyol. El lema de la concentració és, de fet, “Sobran los motivos, ¡Sánchez dimisión!”. La convocatòria s’ha fet a la plaça Cibeles el dissabte 9 de març a les 12 del migdia. I en la il·lustració de la convocatòria apareixen pancartes en què s’hi pot llegir “Viva la Guardia Civil”, “Ni Putin, ni Puigdemont”, “Ni Putin, ni Narcos, ni narcodictadores amigos”, “Amnistia no”, “Poder Judicial independiente”, “Nuestros jueces se respetan”, “Marlaska traidor”, “España no se vende”, “No cedemos a que nos quiten Cataluña”, o fins i tot “Navarra es Navarra”, entre d’altres.

Es tracta d’un cartell que ha compartit Alejo Vidal-Quadras al seu compte de Twitter (xarxa social actualment anomenada ‘X’). L'expresident del PP a Catalunya i cofundador de Vox va reaparèixer el passat 25 de gener després que l’intentessin assassinar el mes de novembre. Va intervenir en un acte de la Fundació NEOS en el qual va assegurar que Espanya travessa un moment difícil de la seva història "on l'existència mateixa de la nació està en perill".

Les entitats convocants de la manifestació a Cibeles del 9 de març són la Fundación Foro Libertad y Alternativa (L&A), Unión 78, Pie en Pared, Consenso y Regeneración, Foro España Cívica, Resiste España, De Español a Español por la Constitución, Neos, Nuevo Espíritu de Ermua, Hablamos Español, Libres e Iguales, Otra Ley Electoral (OLE), S’ha Acabat! i Convivencia Cívica Catalana.

El passat 18 de novembre 170.000 persones es van congregar a la mateixa plaça madrilenya per manifestar-se contra Pedro Sánchez i els seus pactes amb l’independentisme. Tot plegat, quan el PSOE ja havia presentat al Congrés dels Diputats la proposició de llei que té intenció de reparar la persecució judicial a independentistes. PP i Vox es van afegir a aquella protesta, que va ser, tot sigui dit, massiva i pacífica. Ja en aquella manifestació els protagonistes, pels crits dels assistents, eren Pedro Sánchez i Carles Puigdemont. I un dels càntics més pronunciats va ser el de ‘Me gusta la fruta’, popularitzat per Isabel Díaz Ayuso després d’haver dit “fill de puta” al president del govern espanyol.

Gairebé un any abans, 31.000 persones van aplegar-se a la mateixa plaça per manifestar-se contra les modificacions en el Codi Penal per reformar el delicte de sedició. A la mateixa plaça on el Reial Madrid celebra els seus títols van aparèixer banderes amb àguiles i referències a ETA. La manifestació del 9 de març arribarà també després de múltiples manifestacions que el PP ha celebrat a la capital espanyola contra els pactes de Sánchez amb l’independentisme.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!