La ministra d'Exteriors del govern espanyol, Arancha González Laya, ha rebut el primer ministre palestí, Mohamed Shtaye. La reunió s'ha emmarcat a Múnic i l'Autoritat Palestina ha demanat al govern espanyol que reconegui el seu estat "per preservar i protegir la solució de dos estats" davant el pla de pau dissenyat pels Estats Units. Shtaye ha demanat el reconeixement explícit a González Laya tot i que ella, públicament, tan sols ha admès haver-se reunit. 

El govern espanyol ha escoltat la proposta palestina: "Espanya ha de trencar amb l'statu quo i protegir una solució de pau entre els dos estats, palestí i israelià, davant l'erosió que suposen les intencions d'Israel d'annexionar tots els assentaments en els territoris palestins ocupats i bona part de la vall del Jordà".

Shtaye considera que la Conferència de Madrid sobre Orient Mitjà celebrada l'any 1991 "és l'exemple sobre on construir". I ha demanat a la ministra una conferència internacional similar davant els Estats Units, l'ONU, Rússia i la Unió Europea com una "via alternativa unilateral" als plans de Trump.