La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha elaborat un informe en què s'oposa a l'extradició a Suïssa d'Hervé Falciani. Falciani va robar milers de dades bancàries de clients de l'HSCB, que ha donat peu a l'obertura d'investigacions per frau en diversos països. El passat mes de març, Suïssa va emetre una ordre de detenció internacional contra l'enginyer de sistemes, que va ser detingut a Madrid.

Les possibilitats que sigui extradit a Suïssa són gairebé nul·les després de l'oposició de la Fiscalia, tot i que el jutge podria dir el contrari per iniciativa pròpia. El Ministeri Públic ja va denegar aquesta euroordre l'any 2013, quan va argumentar que l'actitud de Falciani havia estat sempre col·laboradora i va destacar que va destapar dades de molts clients del banc que eren evasors fiscals. Per això, ara, la Fiscalia considera que no es pot sol·licitar una altra extradició pels mateixos motius que ja van ser denegats aleshores.

La detenció d'Hervé Falciani va estar envoltada de polèmica, ja que durant aquella mateixa setmana la Fiscalia General de l'Estat estava pendent de si Suïssa autoritzava l'extradició de la líder d'ERC Marta Rovira i l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel.