Els serveis d'informació espanyols van detectar ingerències provinents de l'estranger per alterar el curs de les eleccions que es van fer durant l'any 2019 a partir de campanyes de desinformació, segons l'informe anual del Departament de Seguretat Nacional (DSN). Així ho avança Vozpópuli, que assenyala que ara s'estudien les conseqüències d'aquestes ingerències i es prepara una resposta per minimitzar-ne l'impacte en un futur.

L'esmentat informe del DSN adverteix de l'"increment en les activitats que han dut a terme altres estats" amb l'objectiu d'influir en els processos electorals d'Europa, en general, i a Espanya en particular.

Segons el DSN, hi va haver "accions de desinformació" via xarxes socials, espais digitals i plataformes de comunicació en línia i s'afirma que "en les diverses convocatòries electorals de 2019 s'hi han detectat campanyes de manipulació informativa".

El DSN alerta del seu "potencial de desestabilització política", ja que aquestes campanyes buscarien "desacreditar les institucions democràtiques a través de la generació de desconfiança i polarització social, que encoratgen respostes radicals i ideologies extremistes".