El govern espanyol ha censurat la celebració d'un recital de poetes catalans a favor de la llibertat d'expressió, que s'havia de celebrar demà divendres a la delegació de la Generalitat a Brussel·les, ara intervinguda per l'Estat.

El conseller Lluís Puig s'ha queixat de les pressions. "Un acte ple de prosa i poesia, de literatura catalana, també ha patit la censura del 155. Ho fan els qui no els agrada cap literatura, i per això també censuren els mestres, en definitiva, no els agrada el foment del pensament lliure de la ciutadania...", ha indicat.

Al final el recital denominat Too maig, organitzat per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, se celebrarà al Casal Català de Burssel·les, davant el risc que el manteniment a la delegació pogués afectar llocs de treball.

Està previst que intervingui el conseller Lluís Puig en algun moment de l'acte. I llegiran poemes Jordi Martín Lloret, Bel Olid, Gemma Pasqual i Sebastià Portell, a més de Francesc Parcerisas per Catalunya, Teresa Pascual pel País Valencià i Ismael Pelegrí, per les Illes Balears.