L'entitat Espanya Global ha obert avui l'enèsima campanya per intentar combatre la mala imatge que té Espanya a l'exterior, agreujada per la fugida del rei Joan Carles i per incidents com el que va protagonitzar a Rússia l'alt representant diplomàtic de la UE, Josep Borrell, quan el ministre d'Exteriors rus, Sergei Lavrov, li va retreure l'existència de presos polítics i exiliats catalans a Espanya. A això s'hi ha afegit que el suplicatori contra Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí només es va poder aprovar a l'Europarlament amb un 57% dels vots, a molta distància del que és habitual en aquests casos.

La ministra d'Afers Exteriors, Arancha González Laya, ha aprofitat la presentació de la campanya, que es denomina Spain for sure (Espanya, sens dubte) per desfer-se en elogis cap a Espanya i defensar que és una democràcia plena, encara que mig govern espanyol ho qüestioni en aquests moments. "Som un dels països més segurs del món i una de les 23 democràcies plenes. Un referent de compromís internacional i de responsabilitat cap a la pau i la millora de l'estabilitat global, un soci fiable i apreciat per la resta de països", ha assegurat.

González Laya s'ha mostrat molt satisfeta amb el vídeo que han elaborat. "Reforçarem la reputació d'Espanya com a país modern, avançat i madur que gestiona la seva diversitat com a riquesa: dotat d'una economia sostenible i competitiva, d'un important patrimoni històric, cultural i artístic, i d'una societat equitativa, plural i inclusiva", ha afegit.

La ministra ha aprofitat per lloar també la implantació del castellà, i ha assegurat que és la segona llengua materna del món. "Som un dels tres països amb més influència cultural. L'espanyol és la segona llengua materna del món i ja el parlen més de 577 milions de persones. Som el tercer país amb més patrimoni cultural", ha manifestat.

 

El vídeo de la campanya compta a la presència d'esportistes i representants de la societat, com fa habitualment España Global, amb un missatge optimista. Molts d'ells són testimonis d'estrangers que han decidit establir-se i desenvolupar les seves carreres professionals a Espanya i expliquen en primera persona la seva experiència. Apareixen al vídeo des de la cantant cubana Lucrecia, a l'entrenador de futbol argentí Diego Simeone o el músic libanès Ara Malikian.