El secretari general d'Units per Avançar, Ramon Espadaler, ha instat a revisar la situació dels presos polítics de la mateixa manera que s’ha fet amb les hipoteques. “Si es pot revisar una sentència del Tribunal Suprem sobre les hipoteques per la transcendència que té i per les seves conseqüències, també s'hauria de poder revisar l'auto de presó preventiva que afecta diversos polítics catalans”, ha assegurat aquest dissabte a la Mostra de Comerç al Carrer i Gastronòmica de Sarrià.

Segons ha reflexionat Espadaler, aquesta decisió "també té una transcendència política, més enllà de les implicacions personals i familiars" i ha recordat que, durant aquesta mateixa setmana, “veus autoritzades del món judicial” també han apostat per “aquesta solució”, en referència a les declaracions de Pascual Sala, expresident del Tribunal Constitucional, que no veu indicis del delicte de rebel·lió en la causa de l'1-O.

Tot i aquestes consideracions, Ramon Espadaler ha mostrat el "respecte més escrupolós per la separació de poders i per la independència del poder judicial". Units per Avançar ha reiterat, a través d'un comunicat, que "des del primer moment" està a "favor de substituir la presó preventiva per la llibertat condicional".