La Conferència Episcopal Espanyola (CEE) ha demanat "respecte" per "la decisió" del rei emèrit de fugir del país, després que es filtressin informacions que l'involucren en un cas de corrupció pel cobrament de comissions de l'AVE a la Meca. També ha manifestat "la seva adhesió i agraïment a l'actual Rei", en un comunicat que ha publicat tant a les seves xarxes socials com al web.

A continuació, el comunicat íntegre de la CCE:

"Fidels al consell de S. Pau: "En primer lloc demano que feu súpliques, que feu oracions, que oreu a favor dels altres i que oreu per donar gràcies. Feu-ho per tota mena de persones, també pels reis i per tots els que tenen autoritat, perquè puguem viure una vida tranquiŀla i pacífica, i demostrar seny i devoció a Déu en tot". (Tim 2,1-2)

La Comissió Executiva de la Conferència Episcopal Espanyola, davant la notícia de la sortida d'Espanya de S. M. Joan Carles I, vol expressar el respecte per la seva decisió i el reconeixement per la seva decisiva contribució a la democràcia i a la concòrdia entre els espanyols.

També vol manifestar la seva adhesió i agraïment a l'actual Rei pel fidel compliment dels principis constitucionals i la seva contribució a la convivència i bé comú de tots els espanyols.

Així mateix, elevem oracions a Déu per la seva persona, per la família reial i per tots aquells que ostenten autoritat a la nostra nació, perquè puguem viure en salut, pau i prosperitat i es faci visible en la nostra societat el Regne de veritat i de vida, el Regne de justícia, d'amor i de pau".