La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, s'ha endut un ensurt avui a Xixón (Astúries) mentre participava en un acte de la Universitat de Podemos anomenat 'Un nou projecte de país: vida bona i treball decent'. La ministra, juntament amb dos ponents de l'acte més, han hagut d'esquivar entre rialles el cartell que estava col·locat darrere seu, a dalt de l'escenari. 

Tot s'ha quedat en una anècdota, ja que immediatament després han aconseguit aixecar el cartell i tornar-lo de nou al seu lloc. "Quin ensurt! Mare meva!", ha dit Díaz després de l'incident. 

Projecte alternatiu de país

L'eslògan que ha emmarcat la jornada a Xixón ha estat "utopies asturianes". Segons ha informat Efe, la vicepresidenta ha evitat parlar de la possibilitat de ser candidata a la direcció d'Unidas Podemos d'aquí a dos anys, però sí que ha assegurat que "des de ja mateix" emprendrà el camí per a generar esperança i il·lusió en les classes treballadores i dissenyar un "projecte alternatiu de país."

"No parlo de ser candidata, que no toca, sinó d'aixecar un projecte de país per a la dècada vinent i alternatiu. Ho faré i m'apuntaré a la possibilitat de generar il·lusió i esperança", ha assenyalat als mitjans de comunicació moments abans de participar en la Universitat Popular organitzada per la formació a Astúries.

Utopies

A més a més, la vicepresidenta s'ha mostrat partidària de "practicar utopies des del concret" i ha llançat el missatge que "sense utopies no hi ha societat alternativa" i que ella s'immiscirà en la seva construcció.

"Puc anticipar que la tasca és aixecar un projecte de país per a la dècada vinent", ha afirmat abans d'assegurar que la seva "tasca comença ja amb un ànim fort" per a generar "esperança i il·lusió en les classes treballadores i populars des de ja mateix".

 

Foto principal: la vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz, avui a Xixón / Efe