Amb motiu del 9 d'Octubre, la Diada Nacional del País Valencià, els escriptors Joan Francesc Mira, Enric Sòria, Martí Domínguez i Manuel Baixauli han anunciat que deixaven de publicar a les pàgines d'El País. El motiu: el tractament informatiu que el diari està fent de la qüestió catalana. Ho han fet a través d'una nota difosa a les xarxes socials.

Els escriptors recorden que, "durant molts anys", han publicat columnes a l'edició valenciana d'El País, i durant els darrers dos anys a l'edició catalana. No obstant això, ara estan "profundament decebuts amb el tractament que està fent el diari de l'actualitat política i social a Catalunya". La decepció ha arribat fins a tal punt que se senten "tan incòmodes, tan a contrapeu", que han pres la decisió de no col·laborar-hi més.

La setmana passada ja va haver-hi baixes, en aquell cas a Catalunya. L'historiador Joan B. Culla i l'escriptor Francesc Serés anunciaven que deixaven de col·laborar amb el diari madrileny per "censura ideològica", segons van denunciar els mateixos autors.