Els reis d'Espanya, Felip i Letícia, han rebut una escridassada d'un grup de manifestants independentistes quan aquest vespre de divendres han assistit al Liceu de Barcelona per participar en el 175 aniversari del Cercle de l'entitat. Els manifestants, que s'han sentit clarament per televisió tot i que un dispositiu dels Mossos ha tallat la Rambla en els dos sentits, han cridat consignes com "A Catalunya no tenim rei".

Alguns veïns s'han queixat a la xarxa que a causa de l'important desplegament policial, no podien arribar a casa seva ni caminant. També s'ha tancat l'accés a l'estació de metro de La Ramba-Mercat de la Boqueria.

En arribar, els monarques espanyols han saludat el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta; la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay; el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, ​​Jaume Collboni i el president del Cercle, Francisco Gaudier. No hi eren presents ni el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ni l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Els monarques també han estat rebuts pel president del patronat del Gran Teatre del Liceu, Salvador Alemany, i la vicepresidenta del Cercle del Liceu, Ernestina Torelló, i tots plegats s'han fet una fotografia de família al vestíbul abans que començar la gala, a la qual assisteixen unes 420 persones. Gaudier ha obert la gala amb un discurs, seguit del lliurament de les Medalles d'Or del Cercle del Liceu. Posteriorment, s'ha celebrat un recital, seguit de la projecció d'un documental sobre la història del Cercle i un còctel al saló de miralls.

La figura de Felip VI és molt polèmica a Catalunya des del discurs que va pronunciar dos dies després de la celebració del referèndum de l'1-O, quan va avalar la violència policial que s'hi va viure: "És responsabilitat dels legítims poders de l'Estat assegurar l'ordre constitucional i el normal funcionament de les institucions, la vigència de l'Estat de Dret i l'autogovern de Catalunya", va dir.