El regidor exCs de Barcelona i exprimer ministre francès, Manuel Valls, ha esbroncat les autoritats polítiques de la Catalunya Nord quan s'ha assabentat que totes elles volen rebre dissabte al matí el president a l'exili, Carles Puigdemont.

El corresponsal d'Europe1, Henry de Laguérie, ha informat que Puigdemont "farà el ple" polític a Perpinyà, perquè han demanat rebre'l l'alcalde, Jean Marc Pujol (Republicans), la presidenta socialista del Consell departamental, Hermaline Malherbe, i l'home fort del president Emmanuel Macron i candidat a l'alcaldia, Romain Grau. En medis polítics de Perpinyà s'assenyala a més que Grau va intercedir personalment davant Macon, en una conversa telefònica, perquè es pogués celebrar la macroconcentració del Consell per la República.

"Electes de totes bandes rebran amb gran pompa a Perpinyà un dirigent polític que ha fugit d'Espanya i que és perseguit per la Justícia d'un Estat de dret. Aquest independentista que no té res de progressista afirma venir a la "Catalunya Nord" i no a França", ha deixat anar Valls, encès.

"Electoralisme de curta volada, falta de respecte al país veí [Espanya], a la seva Justícia i a un Estat de dret, qüestionar els valors i principis de la Unió Europea", ha insistit amb el mateix to, en un altre tuit, Manuel Valls.

Cap dels polítics nord-catalans ha respost els improperis de Valls, que no té gran carisma en la política francesa.