La defensa de l'exdiputat de Sumar Íñigo Errejón ha demanat al jutge que l'investiga per presumpta agressió sexual a Elisa Mouliaá que investigui a la denunciant per un delicte d'obstrucció a la justícia, a causa de la seva actitud "coactiva, amenaçant i intimidatòria" que va mantenir amb una testimoni per tal que avalés la seva versió.
La lletrada d'Errejón, Eva Gimbernat, ha presentat un escrit davant el titular del Jutjat d'instrucció número 47 de Madrid, Adolfo Carretero, en el que sol·licita que es dedueixi testimoni contra Mouliaá i que se la investigui per la possible comissió d'un delicte d'obstrucció a la justícia previst en l'article 464 del Codi Penal. La representació de l'exdiputat fa referència a "l'actitud coactiva, amenaçant i intimidatòria" que va mantenir l'actriu madrilenya amb Soraya, una de les organitzadores de la festa i propietària de la casa en la qual presumptament l'exdirigent de la plataforma Sumar va agredir sexualment a l'actriu, per tal que aquesta "modifiqués el seu testimoni i avalés la seva versió judicial".
"A fi d'aconseguir el seu espuri objectiu, i davant la por d'haver d'enfrontar-se a un eventual procediment per denúncia falsa, Elisa Mouliaá va assetjar i va pressionar durant dies i hores la testimoni, mitjançant missatges de text i d'àudio, per convèncer-la que el que va succeir la nit del 8 d'octubre del 2021 va ser el que la denunciant va exposar en seu judicial, malgrat que la testimoni li va insistir, fermament, que el que va veure, va viure i li va narrar la mateixa denunciant en aquestes dates, va ser molt diferent i, per descomptat, no era constitutiu de cap delicte", recull la petició de la defensa d'Errejón.
Missatges d'àudio i text
Aquestes converses, analitzades per la defensa d'Errejón i reflectides en un informe policial entregat recentment al jutge, daten del febrer i març de 2025, quan Mouliaá va tenir constància que el jutge citaria com a testimoni a Soraya. En aquella conversa via WhatsApp, l'actriu admet que creu que l'exdiputat no va incórrer en aquell delicte, però si va fer "abús de poder, i es va aprofitar de la situació en què estava". En un altre àudio Mouliaá li deia a l'altra dona que no contradigués la seva versió, que deixés "d'inventar" i que "secundés la seva versió", advertint-la que: "si després vas i dius que jo estava súper happy em fots viva”.
"Ningú està d'acord amb el teu testimoni"
"Si em citen em cenyiré als fets que jo vaig veure i vaig viure, no al que altres pensen o diuen d'Errejon. Això no veure si el xaval és bona o mala persona, això va d'una denúncia d'assetjament sexual que tu has posat i a això em cenyiré. Planteja't per què no hi ha ningú d'aquesta festa que estigui d'acord amb el teu testimoni en lloc d'intentar convèncer a tots que Errejón és un monstre. Això si vols el deixes per als platós de televisió. Nosaltres som persones amb integritat", li va respondre Soraya.
A mesura que avança la conversa, va pujant de to, tant de forma verbal com per escrit, arribant als insults ('puta mentidera', 'no em siguis filla de puta', 'no tens vergonya'), acusant-la de tenir 'un problema mental' per no recolzar-la i amenaçant-la fins i tot amb 'denunciar-la per mentidera', utilitzant el xantatge emocional". Davant d'aquesta insistència, la propietària del pis de la festa li contesta que ella és "la testimoni principal" i deixa clara en diverses ocasions la seva postura: "Jo no mentiré”.
Per a la defensa d'Errejón "la finalitat de la denunciant" era que la testimoni "secundés els fets denunciats" o, almenys, no la contradigués. La lletrada també exposa que Mouliaá "va mentir per enèsima vegada" quan va dir que havia escrit per WhatsApp a Errejón un mes després de l'agressió perquè quedes constància del contacte que havien mantingut, ja que en l'informe policial es revela que aquell missatge és del 7 d'octubre de 2021, un dia abans de la trobada.