El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, ​​Ernest Maragall, ha criticat aquest diumenge que els socialistes evoquin la figura del seu germà Pasqual Maragall, exalcalde de Barcelona i expresident de la Generalitat: "Emplaço a qui representi el PSC a callar per sempre sobre Pasqual" ha declarat.

Ho ha dit en un tuit després que el ministre de Sanitat i candidat del PSC a la Presidència als comicis del 14 de febrer, Salvador Illa, hagi dit aquest diumenge que el seu partit representa el llegat de Pasqual Maragall, a qui ha definit com "el millor alcalde" de Barcelona.

En el tuit, Maragall explica que porta "anys respectant amb el meu silenci el llegat polític de Pasqual Maragall, patrimoni del país i de ningú en particular". "Quan escolto el senyor Illa usar i abusar de la seva referència, em revolto, però no em sorprenc. Emplaço a qui representi el PSC a callar per sempre sobre Pasqual Maragall", ha afegit. 

El president d'ERC a Barcelona defensa així que el llegat del seu germà és de Catalunya i ni Illa, ni cap persona particular té dret a utilitzar-lo per fer campanya. 


Imatge principal, Ernest Maragall / Europa Press