ERC ha volgut evitar entrar en el "joc" i en l'"espectacle" en el que considera que Ciutadans ha volgut convertir el Parlament amb la moció de censura contra el president Quim Torra. Així ho ha assegurat el president dels republicans a la cambra, Sergi Sabrià, que ha volgut començar la seva intervenció fent autocrítica sobre la brega que es va viure en l'últim ple i que va acabar amb l'expulsió del president de Cs, Carlos Carrizosa. 

"Quan converteixen això en un plató guanyen sempre, són els amos", ha etzibat Sabrià, que ha volgut entomar un mea culpa assegurant que, en referència a l'últim ple, "a vegades" s'"equivoquen" i "piquen". Aquest dilluns no ha volgut fer-ho i ha contestat amb un to pausat, malgrat que en la rèplica la candidata de Cs, Lorena Roldán, ha intentat punxar els republicans acusant-los de tenir "vincles" amb els "terroristes" i ha atacat el líder del partit, Oriol Junqueras.

Tot i això, sí que ha volgut recordar-los que des de les eleccions del 21 de desembre de 2017 fins a les enquestes fetes per les eleccions del 10-N han perdut "un 60% dels suports" i li ha etzibat: "vostè mai serà presidenta perquè això no es fa a la tele". 

A qui sí que ha volgut apel·lar directament ha estat al president del grup dels socialistes, Miquel Iceta, a qui li ha retret que torni a parlar d'aplicar de l'article 155 de la Constitució i de voler pactar amb Cs després del 10-N. "No hi ha equidistància possible entre Ciutadans i el que representa l'altra banda", li ha retret en aquest sentit.