ERC proposarà el diputat Roger Torrent per presidir el Parlament en la sessió constitutiva de la Cambra catalana que se celebrarà demà a partir de les 11 hores.

Els republicans han comunicat la seva decisió després que la secretària general d'ERC, Marta Rovira, hagués convocat aquesta tarda la permanent del partit i grup parlamentari per acabar de tancar la proposta.

Tot seguit, Rovira ho ha fet saber a la resta de forces polítiques de la Cambra. El nom del candidat a la presidència era una de les grans incògnites que es mantenien encara obertes des que la fins ara presidenta, Carme Forcadell, va anunciar que no repetiria en el càrrec. Els acords entre Junts per Catalunya i la CUP estableixen que correspon als primers la presidència de la Generalitat i als republicans la presidència del Parlament.

Torrent ha expressat el seu agraïment a ERC per haver-li fet confiança per ocupar el càrrec a través del seu compte personal de Twitter.

El segon nom que proposarà Esquerra com a representant a la Mesa és el d'Alba Vergés a qui li correspondrà una de les quatre secretaries, presumiblement la tercera.