ERC assistirà finalment a la cita amb Pedro Sánchez aquest divendres a la Moncloa. Fonts dels republicans asseguren que "d'entrada" tenen previst participar en la "primera presa de contacte" perquè sempre estan oberts  a "pactar i dialogar". Ara bé, des de la direcció del partit també avisen que "no comptin amb ERC" per "apuntalar el règim" o per blanquejar "plans de màrqueting" i "enganyifes".

Així, els republicans volen recordar que de la pandèmia del coronavirus no se sortirà "amb uns nous pactes de la Moncloa aprofitant la crisi per apuntalar un règim que s’ha vist en fallida, com es va fer el 1977". A més, asseguren que "la reconstrucció passa per pensar-la en clau catalana" i aposten per "enfortir l’estat del benestar i construir un estat a Catalunya". Els republicans consideren que aquesta "seria la millor manera d’enfortir el país i afrontar una crisi similar en el futur".

A hores d'ara, des del partit asseguren que encara no tenen un "posicionament" clar ni unes "propostes tancades" per portar a la trobada, sinó que es decidirà en futures "reunions internes". 

El president espanyol ha citat els líders dels partits amb representació al Congrés per acordar una estratègia compartida de cara a la resolució de la crisi del coronavirus. Les reunions es faran per videoconferència, degut al confinament, entre dijous i divendres. De moment però, a excepció de Ciutadans, la majoria de partits s'han mostrat reticents a la proposta perquè hi veuen un intent de blanquejar i avalar la gestió de Sánchez.

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món