ERC encara no llença la tovallola i aquest dimecres ha fet l'enèsim intent perquè el seu líder, Oriol Junqueras, pugui recuperar l'escó del Parlament Europeu. La seva defensa, liderada per l'advocat Andreu Van den Eynde, ha presentat un nou recurs al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre les cautelars que el Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) va rebutjar, deixant Junqueras sense escó malgrat tenir reconeguda la immunitat.

En l’escrit es destaquen diversos motius per la impugnació, entre ells el fet que el Parlament Europeu no ha pres cap decisió "sobre la protecció dels privilegis i la immunitat d’Oriol Junqueras", que ha patit "vulneració de drets" o que s'ha passat per alt la sentència del mateix TJUE, que va decretar la immunitat de Junqueras el passat 19 de desembre, malgrat que no deixava clar fins quan durava aquesta condició, un cop ja inhabilitat amb sentència ferma.

Amb tot, la defensa de Junqueras insta el TJUE a anul·lar i revocar la interlocutòria del TGUE del passat mes de març que deixava vacant l’escó. També es demana que es respectin els seus "drets fonamentals" i que es reconegui "la seva immunitat".

En un comunicat en el que donen a conèixer el recurs, ERC també reitera el dret de Junqueras a poder "exercir com a diputat" i considera que l’estat espanyol hauria d’haver tramitat un suplicatori perquè la sentència del Suprem fos vàlida. Amb tot consideren que en l'actualitat el líder republicà està en una situació d'"indefensió" i avisen que recorreran "a totes les instàncies internacionals possibles la injustícia i la vulneració de drets que s’està cometent amb els presos i preses polítiques".