Esquerra Republicana no vol que la pandèmia del coronavirus serveixi de cortina de fum per a les ombres que envolten les finances de la casa reial i la seva possible corrupció. L’endemà de registrar amb altres partits independentistes i sobiranistes una nova comissió d’investigació al Congrés dels Diputats, els republicans han exigit a l’Agència Tributària espanyola “que actuï d’ofici i investigui el patrimoni de la família reial espanyola arran del nou escàndol de presumpta corrupció a la monarquia”. Si no ho fa, no descarten "emprendre més accions".

En un comunicat emès aquest divendres, ERC assenyala que “segons han destapat el diari britànic The Sunday Telegraph i el suís Tribune de Genève, Felip VI consta com a segon beneficiari d’un compte de la fundació lúcuma, societat offshore a Panamà, que hauria rebut 65 milions d’euros com a regal del rei saudita Abdullah a l’anterior monarca, Joan Carles I”. És per això que volen "posar tota la llum sobre el cas". Cal que l'Agència Tributària "mogui fitxa, especialment després que Felip VI emetés un comunicat, en plena crisi sanitària, per renunciar a l'herència del seu pare i per retirar-li l'assignació pressupostària com a membre de la casa reial".

"De manera implícita, doncs, el monarca va admetre l'existència i l'opacitat d'aquest fons a Suïssa, investigat per la fiscalia d'aquest país sota sospita de suposat blanqueig de capitals", sostenen des de Calàbria. Per tot això, els republicans demanen a l'Agència Tributària que "posi la lupa a les propietats de la família reial i que s'investigui les persones administradores o beneficiàries d'aquest tipus de societats".

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món