Esquerra Republicana ha partit peres amb el fins ara regidor Juanjo Puigcorbé després de saber que un informe de la Diputació de Barcelona l'acusa de maltractament laboral. El grup que lidera Alfred Bosch considera els fets "d'intolerables" i "trenca" tota relació amb el regidor. Per aquesta raó, fa unes setmanes, el 8 de juny, el va forçar a presentar la dimissió, en aquell moment però no se'n va especificar la raó i senzillament es va atribuir a "motius personals". 

El contingut de l'informe, del què n'era coneixedor ERC i que avui ha publicat el diari El Periódico, recull que Puigcorbé tenia una actitud que "denota menyspreu, supèrbia, poder i autoritat, i porta aquesta situació a un nivell públic". Segons el text provisional, el comprtament de Puigcorbé, que en l'escrit apareix com "el polític", va provocar "efectes imprevistos" com el fet que els treballadors no anaven a treballar per no "assistir a les humiliacions del seus companys" i que la situació va generar en "estrès, malestar i nervis". L'informe destaca el "poc respecte pels tècnics" i la manca de confiança en els treballadors. Segons les queixes, Puigcorbé hauria buidat de contingut la feina del coordinador d'àrea, tractant directament amb els tècnics i assignant-los feines ell mateix.

En un comunicat ERC rebutja i condemna les actituds de Puigcorbé amb qui trenca tota i expressa el desig que el regidor no es faci enrera en la reunúncia de tots els seus càrrecs -tant de l'Ajuntament com de la Diputació- que va signar fa tres setmanes; i és que avui, quan el cas ha vist la llum, Puigcorbé ha manifestat la intenció de revocar aquesta decisió. ERC li exigeix que retorni l'acta de diputat i que en cas contrari serà expulsat del grup municipal.

L'actor, que ara es fa dir Joan Josep, ha criticat la filtració de l'informe perquè està inacabat i ha alertat: "D'aquí a uns dies tothom sabrà què ha passat". Puigcorbé ha fet aquestes declaracions a la sortida del ple de la Diputació de Barcelona, una sessió on havia de presentar la seva renúncia però finalment ahir, aquest punt es va retirar de l'ordre del dia. 

Puigcorbé recalca la seva condició d'independent del grup d'ERC i està convençut que hi ha algú que intenta que renunciï. Malgrat que havia de fer-ho, divendres acudirà al plenari com a regidor del grup d'Alfred Bosch. Caldrà veure que passa, si renuncia, si el fan fora o si acaba com a regidor no adscrit. 

Investigaran la filtració 

El nou president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ja ha anunciat que demanarà que s'investigui la filtració de l'informe perquè era "confidencial" i no estava acabat. Ha afegit a més, que la Diputació no encarrega informes d'actituds ni de persones, sinó estudis aleatoris d'àrees per conèixer el clima laboral.

Aquesta tarda hi haurà una reunió de l'executiva d'ERC a Barcelona on s'abordarà aquesta qüestió.