"Li direm el de sempre". Amb aquesta actitud afronten els republicans la reunió de demà amb Pablo Iglesias al Congrés dels Diputats. El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha deixat ben clar que Joan Tardà i Gabriel Rufián li recordaran que "Catalunya ja ha triat i que continua endavant amb el seu full de ruta".

En aquest sentit, els republicans també volen recordar a Iglesias que han demanat fins a 18 cops el referèndum. Per Sabrià, "si Podemos obté el referèndum, doncs chapeau, però no ens aturarem a esperar-lo", ha avisat.

De fet, ha confirmat també que en les condicions actuals, Esquerra votarà 'no' a Pedro Sánchez en el debat d'investidura de la setmana que ve. Precisament, davant els rumors que apuntaven a una possible absència dels diputats republicans durant la sessió, Sabrià ha confirmat que "hi seran, en cap cas es quedaran a casa".

BCN World

Un cop més, Sabrià ha refermat avui les paraules del vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras. "Cal replantejar el projecte" perquè el que hi havia inicialment no "era viable". Per això, el republicà considera que ara per ara no hi ha cap base per continuar endavant.

En aquest sentit, el portaveu insisteix que cal una reflexió "entre tots junts", en al·lusió a la CUP, que avui ha assegurat que cal deixar el projecte per a la pròxima legislatura. Cal buscar un "model coherent i sostenible per al territori", ha demanat Sabrià.