ERC guanyaria les eleccions al Parlament si els comicis fossin ara, però JxCat retalla distàncies amb la formació liderada per Oriol Junqueras, segons una enquesta d’El Periódico. Ciutadans patiria una sonada patacada, amb la pèrdua de més de la meitat dels escons, i Vox entraria a la Cambra.

Esquerra, segons l’enquesta feta per GESOP entre el 6 i el 13 de juliol, aconseguiria el 22,5% dels vots i 34-35 escons (ara en té 32) i JxCat el 19,3% dels sufragis i 29-30 diputats (ara en té 34).  La formació que lidera Carles Puigdemont millora els resultats respecte a l’anterior enquesta publicada pel rotatiu, fa dos mesos, i recupera la segona plaça que li havia pres el PSC. De fet ERC perd 2,7 punts respecte l’anterior sondeig, gairebé els mateixos que guanya Junts.

enquesta Periodico

Repartiment dels escons segons l'enquesta que publica 'El Periódico'. Imatge: 'El Periódico'

L'independentisme té la majoria

L’independentisme mantindria la majoria a la Cambra en nombre de diputats i sumarien entre 70 i 71, si bé aconseguirien el 47,2% de vots. La CUP milloraria resultats respecte als quatre diputats que té ara a la Cambra i n'aconseguiria 7-8.

També guanyarien representació el PSC, que passaria dels 17 diputats que té ara als 25-26. Molts més discrets serien els resultats dels comuns, que en guanyarien un o dos (ara en tenen vuit).

Patacada de Ciutadans

L’enquesta confirma la patacada de Ciutadans. La formació taronja perdria més de la meitat dels diputats i passaria del 36 que té ara a 15-16; per contra el PP duplicaria la seva representació al Parlament amb 7-8 escons (ara en té quatre). La novetat és la entrada a la Cambra catalana de la formació d’extrema dreta Vox, que aconseguiria entre 5 i 6 diputats.