ERC ha assegurat que mai s'ha qüestionat la continuïtat del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, després que aquest cessés ahir la cúpula de la conselleria​ i avui diversos grups de l'oposició hagin demanat la seva dimissió.

"El conseller ha decidit fer canvis amb la idea de reforçar, muscular, dotar de noves perspectives algunes de les àrees clau com a Assumptes Socials i Treball. Es buscava un revulsiu", ha defensat aquest dimarts el president del grup republicà al Parlament, Sergi Sabrià, en roda de premsa des de la cambra catalana.

El president republicà ha recordat que una part important de la gestió de la pandèmia de la covid-19 ha recaigut sobre el Departament d'El Homrani i ha defensat que s'hi han dedicat des del primer moment. Tanmateix, Sabrià ha argumentat que davant la segona onada del coronavirus,  "que és crisi sanitària, social, laboral i econòmica", El Homrani ha decidit fer aquests canvis per encarar "una nova etapa amb cares noves".

Aquest mateix matí, tant Ciutadans com el PSC i els comuns han criticat aquests canvis, que Carlos Carrizosa ha titllat de "purga", i han dit que qui ha de plegar és el mateix conseller.

Crítiques a Podemos

Per altra banda, Sabrià ha carregat contra els comuns després que Unidas Podemos hagi retirat la seva firma de la iniciativa que havia presentat juntament amb les formacions independentistes del Congrés perquè la Cambra investigui les filtracions dels enregistraments realitzats en el marc de l'Operació Volhov, que investiga una presumpta desviació de fons públics al procés sobiranista.

"Han passat de denunciar les clavegueres de l'Estat a abonar-les. Les mateixes clavegueres que han maniobrat en contra seu". "Ens fa vergonya veure sempre els comuns jugant a un costat i a un altre. Es venen per sucursalisme en lloc de plantar cara a l'espionatge i a la repressió que també els ha afectat a ells", ha criticat.

Les dietes

Després de la nova polèmica amb les dietes​, la formació ha explicat en un comunicat que ha acordat "col·lectivament i de mutu acord" donar una part de la seva retribució a entitats socials i sanitàries que fan front directament o indirectament als efectes del coronavirus, coincidint amb la segona ona de la pandèmia, que ha comportat restriccions de mobilitat.