El grup municipal d'ERC a Barcelona demanarà al Govern municipal en el ple d'aquest divendres que la inversió prevista per a la connexió del tramvia es destini a obres pendents al Metro i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ha informat aquest dijous en un comunicat.

La proposició dels republicans especifica que, si el Govern de l'alcaldessa, Ada Colau, no aconsegueix firmar un conveni amb l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) que garanteixi la inversió prevista al tramvia, el pressupost de destini a "avançar en les infraestructures que són de gestió i explotació pública".

El líder d'ERC a la capital catalana, Alfred Bosch, ha reclamat que es faci una "aposta decidida" pel Metro, i ha destacat les inversions necessàries en el tram central de la L9 i L10, la L4 de La Pau a La Sagrera, la L2 de Paral·lel a Zona Franca i la connexió de FGC entre Plaça Espanya i Gràcia.

"No s'entendria que el Govern de Colau votés en contra de les obres pendents al Metro i FGC", ha insistit Bosch, que ha subratllat que es tracta de projectes aprovats i iniciats, i ha dit que, en el cas de la L9, connectar el tram central és el que dóna sentit a tota la línia, ja que permet unir la zona del Besòs i del Llobregat.

El líder republicà ha remarcat que es tracta d'una proposta per destinar una inversió pública al sistema públic de transport: "Una circumstància que no es dóna en el cas del tramvia".