La Paeria, el que ha estat un dels feus socialistes des que hi ha democràcia, canvia de mans. En unes eleccions molt renyides, ERC es manté com a primera força per només 81 vots, tot i que empata en nombre de regidors amb el PSC amb el 100% escrutat. Fèlix Larrosa, el socialista que va rellevar Àngel Ros com a alcalde a l'ajuntament de Lleida farà cosa d'un any, ha guanyat 7 regidors i no revalidarà l'alcaldia. Empatat amb Larrosa ha quedat Miquel Pueyo, l'alcaldable d'Esquerra, que es presenta com el proper alcalde lleidatà amb 7 regidors i més vots que el PSC. 

D'aquesta manera, nit negra pels socialistes a Lleida, que perden la Paeria després de més de 40 anys guanyant, amb l'excepció de 2 anys en què va governar Convergència. 

La tercera força ha estat JxCat, amb 6 escons, seguida de 3 per a Ciutadans, 2 pels Comuns i 2 pel PP. La CUP ha perdut els dos regidors que va aconseguir a les darreres municipals i no ha entrat a l'ajuntament. 

 

El 2015, el PSC ja va perdre la majoria a la Paeria, passant de 15 regidors a tenir-ne només 8, en el que van ser els pitjors resultats de la seva història. Uns resultats que avui torna a empitjorar perdent un escó i no revalidant la victòria a la capital del Segrià. El pronòstic de les enquestes ja donaven la victòria a ERC, per la ressaca de la victòria a les eleccions generals del 28-A i el que es veia com un “descontentament generalitzat” amb el partit socialista.

Amb tot, a la província de Lleida, la candidatura més votada ha estat ERC-AM amb el 85,38% escrutat a la província, seguit de JxCat i el PSC. 

La Seu d'Urgell

Compromís per la Seu (CxS) es posiciona com a guanyadora a la capital de l'Alt Urgell, amb un empat tècnic en regidors amb JxCat, que guanyen tots dos 6 regidors amb el 70,68% escrutat. D'aquesta manera, la tercera força és ERC, amb 4 cadires al ple municipal, i la CUP manté el regidor guanyat el 2015.  

Tàrrega 

A Tàrrega, l'actual alcaldessa, Rosa Maria Perelló (JxCat), ha tornat a guanyar les eleccions municipals a la localitat amb 7 regidors, perdent un representant respecte les eleccions del 2015. D'aquesta manera, JxCat es manté com la primera força, seguida d'ERC, que aconsegueix 5 cadires al ple municipal amb el 24,16% dels vots, i supera la CUP, que manté les 3 cadires del 2015 però queda relegada a la tercera força. El PSC també manté els 2 escons aconseguits a les darreres eleccions. 

Cervera

Cervera, la capital de la Segarra, farà alcalde al candidat d'ERC, Joan Santacana, que ha guanyat les eleccions al municipi amb 4 regidors, el 30,29% i 1.160 vots. Amb el 100% escrutat, el segueixen JxCat, amb Ramon Augé com a candidat, amb 3 (19,63% i 752 vots). La CUP amb el 14,52% i 556 vots; SIF-FIC amb el 12,38% i 474 vots i el PSC amb 12,17% i 466 vots obtenen 2 regidors cadascun.

El fins ara alcalde Ramon Royes va aconseguir 4 regidors amb CiU al 2015 i tot i ser la força més votada no va saber fins pràcticament el mateix dia del Ple d'investidura si comptaria amb suficients suports per estar de nou al capdavant de la capital de la Segarra.

Balaguer

La capital de La Noguera revalida l'alcalde actual, Jordi Ignasi Vidal d'ERC amb 8 regidors i a tocar de la majoria absoluta. L'independentisme suma majoria, amb 3 regidors de Junts, 1 per la CUP i els 8 d'Esquerra. Es tracta d'una gran victòria de Vidal, després que el 2015 fos la segona força més votada després de CiU, empatant amb 5 regidors. El PSC manté els 3 regidors del 2015, la CUP en perd un i els Comuns en guanyen 2. C's perd l'únic regidor que tenia a Balaguer. 

Solsona

Esquerra també s'ha imposat a l'ajuntament solsonès, revalidant la victòria del 2015 amb 7 regidors i majoria absoluta. D'aquesta manera, David Rodríguez tornarà a ser l'alcalde de la capital del Solsonès. Com a segona força hi queda Junts, amb 3 escons, la CUP manté els 2 regidors del 2015 i el PSC també manté el seu.