ERC impulsarà la reprovació de la ministra de Transports, Raquel Sánchez, per la "gestió catastròfica" de Rodalies. Ho ha anunciat el president d'ERC, Oriol Junqueras, en una entrevista per a l'ACN. "Han tingut molts mesos i anys per a resoldre-ho, n'han estat incapaços i cada cop funciona pitjor; algú n'ha d'assumir la responsabilitat política", ha afirmat el líder dels republicans. "Tocarien dimissions", ha reblat.

Junqueras també ha lamentat que "l'única cosa que depèn del partit socialista és la cosa que va més malament de Catalunya". En aquest sentit, Junqueras ha assenyalat que "el millor que li pot passar a Catalunya és que el PSC tingui poques responsabilitats i que, si en té alguna, sigui supervisada per ERC". "Quan depèn d'ells, no se'n surten", ha assenyalat.

Així doncs, ERC intentarà reprovar la ministra Raquel Sánchez al Congrés. I és que, des del partit republicà, creuen que caldria que "algú n'assumís la responsabilitat política". "No pot ser que se'n rentin les mans cada dia, Ponç Pilat només se les va rentar una vegada", ha declarat el president d'ERC. També ha assenyalat que "si no se'n surten a l'hora de complir horaris o de renovar materials, haurien de deixar-ho estar i posar algú que sigui capaç de fer-ho".

Junqueras assenyala el PSC per la "gestió catastròfica" de Rodalies

"Que les coses es gestionin de manera catastròfica no és notícia perquè ens hem acostumat, però no podem deixar que hi hagi usuaris abandonats a la dissort del PSC", ha afirmat. "Que el PSC comenci a treballar i a fer coses útils per al país. Només té una feina: fer que funcioni Rodalies. Que almenys aquesta la faci bé", ha asseverat.

Junqueras reclama a l'Estat el traspàs de Rodalies

Junqueras també ha aprofitat l'avinentesa per reclamar a l'Estat el traspàs de Rodalies. Sobre aquest punt, ha assegurat que la forma de resoldre el mal funcionament de Rodalies a Catalunya és que l'Estat traspassi la seva gestió a la Generalitat. I és que, segons Junqueras, la gestió dels trens a Catalunya és "infinitament millor". I ho ha exemplificat, tot assenyalant el servei de Ferrocarrils de la Generalitat. 

Junqueras acusa el PSC d'actuar amb "egoisme" en la gestió de la sequera

Després que la cimera contra la sequera acabés sense acord entre el Govern i els partits de l'oposició, Junqueras ha acusat el PSC d'actuar amb "egoisme" en la gestió de la sequera. Els socialistes van rebutjar la proposta del Govern per discrepàncies amb l'executiu sobre el règim sancionador als ajuntaments del decret de sequera. El Govern estava disposat a pactar una moratòria fins a l'1 de juliol, però el PSC en volia una d'almenys fins al setembre. "Va ser la demostració de l'egoisme amb què actua el PSC", ha assegurat Junqueras.

Finalment, Junqueras ha comentat que els socialistes "bloquegen" l'acord no perquè no comparteixin el règim de multes, sinó perquè el PSC considera que "com a partit li convé més que no hi hagi acord". "Creuen que desgasten el Govern", ha conclòs.