El president de l'Equador, Lenín Moreno, ha prohibit a Julian Assange "intervenir en la política i l'autodeterminació" de països tercers, en clara referència als comentaris de l'activista sobre al independència de Catalunya. Moreno no s'ha quedat aquí i ha assegurat que en cas contrari, "es prendran mesures", deixant entreveure que el farien fora de l'ambaixada equatoriana a Londres

Aquest és el primer cop que l'Equador, de manera pública i explícita, pressiona Assange sobre els seus comentaris a les xarxes socials, però no és el primer cop que l'amenaça amb seqüències sobre aquest tema. De fet, ja li van vetar l'accés a internet quan Espanya va pressionar l'Equador sobre les opinions de l'activista, des d'aleshores ja no ha pogut usar més les xarxes socials.

Wikileaks, la plataforma que va crear Assange, ha sortit, ràpidament, en defensa de l'activista, assegurant que "informar no és cap crim". La plataforma també ha criticat les paraules de Moreno assegurant que "es prendran mesures" i ha recordat que la professió d'Assange és parlar, entre d'altres, sobre com "la policia espanyola va agredir catalans l'1-O".