Tsunami Democràtic ha reconegut en un fil de Twitter que no ha pogut posar totalment en marxa la segona fase de protesta que preveia avui en el partit entre el Barça i el Reial Madrid, i n'ha culpat la policia.

"Aquesta segona fase estava reforçada amb una gran acció que per l'actuació policial no ha estat reeixida. Tsunami no posa excuses. Epic fail? Tsunami no ho creu. La gent no ha fallat i segueix tenint clar que això continua mentre no hi hagi autodeterminació, drets i llibertat", ha indicat.

La plataforma ha explicat que era la segona fase, que en part sí que s'ha fet. "La fase 2 ha sigut que el missatge "Spain, sit and talk" estigués present al camp i a les grades. Dues grans pancartes, centenars de milers de persones amb cartolines i desenes de llançadors de pilotes grogues han fet veure i sentir el lema a tot el món, tot i la censura", ha indicat.

"L'acció d'avui de Tsunami Democràtic estava pensada en diverses fases. La fase 1 (acaparació de focus mediàtic, fixació del lema "Spain, sit and talk", deixar en evidència l'Estat, convocatòria) s'ha assolit amb èxit", ha assegurat.

L'entitat ha apuntat que "la força de la gent no s'atura avui". "Acció rere acció es consolida i amb tenacitat incansable recorda que la solució és acabar amb la discriminació política dels catalans que volen exercir el seu dret a l'autodeterminació", indica.