Dos consellers andalusos del PP han estat enxampats mirant el Mundial en un ple. La portaveu parlamentària del PSOE, Ángeles Férriz, va difondre dimecres una foto de dos membres del govern andalús que miraven el partit de la selecció espanyola durant el debat dels pressupostos 2023. La imatge ha provocat polèmica i el conseller de Política Industrial i Energia, Jorge Paradela, s'ha limitat a assegurar que té "la consciència absolutament tranquil·la". L'altre conseller enxampat és el titular de Justícia, José Antonio Nieto.

L'estrena de la selecció espanyola en el Mundial de Qatar 2022 ha coincidit amb un dels debats més importants de l'any en el Parlament d'Andalusia, on es discuteixen els comptes públics de l'any vinent — tot i que la majoria absoluta del Partit Popular en garanteix la tramitació, amb el rebuig a les esmenes a la totalitat presentades per l'esquerra. La consellera d'Economia i Hisenda, Carolina España, responia al líder socialista, Juan Espadas... i els dos consellers miraven el partit des dels seus escons, en un ordinador portàtil. "Aquí els consellers de Justícia i Indústria, molt atents i interessats en la intervenció de la seva companya, la consellera d'Hisenda, en ple debat dels pressupostos andalusos... Andalusia mereix això?", diu el missatge de Férriz publicat a les xarxes socials.

TUIT Angeles Ferriz
Ángeles Férriz (PSOE) difon la imatge dels consellers andalusos del PP / @angelesferriz

La foto ha provocat polèmica i una gran quantitat de crítiques. Fins i tot, s'ha arribat a comparar amb l'episodi de Celia Villalobos jugant al Cady Crush. "No he pogut resistir-me a mirar un segon l'alineació de la nostra selecció en el debut del Mundial", va admetre Nieto, que va afegir que "ni tan sols havia començat el partit". Tot seguit, va demanar disculpes per la seva actitud durant un debat tan rellevant. Però l'actitud de Paradela ha estat molt diferent.

"Tinc la consciència absolutament tranquil·la", ha dit el conseller de Política Industrial aquest dijous en declaracions a Canal Sur, a més de confiar que aquest fet quedi en "una anècdota". Si ha assegurat tenir la consciència tranquil·la és perquè no va veure el partit: "No vaig arribar a veure el partit fins que, ja a la nit a casa meva, em vaig posar a veure resums". "A les cinc en punt, vaig marxar a correcuita perquè tenia una reunió amb el conseller d'Universitat", ha detallat, després d'aclarir que a les 16.57 va connectar-se per veure l'alineació. Quan una hora després va tornar a l'hemicicle, el seu equip el va advertir de "la que hi havia embolicada".