La ruptura entre Podemos i Sumar, que ha acabat amb els cinc diputats morats marxant al Grup Mixt del Congrés dels Diputats, segueix aixecant polseguera. En aquest context, l'entorn de Podemos ha iniciat a través de les xarxes una campanya per mostrar el suport als diputats de Podemos que segueixen al Congrés. Sota el hashtag #YoApoyoalos5dePodemos es concentren centenars de tuits que defensen la decisió de Podemos d'abandonar la coalició de Sumar. 

L'impulsor és David Segovia qui, en un tuit inicial, ha animat als simpatitzants de Podemos a mostrar el suport als cinc diputats del partit: Ione Belarra, Lilith Vertsrynge, Javier Sánchez Serna, Martina Velarde i Noemí Santana. "Davant la tremenda campanya d'atacs per terra, mar i aire que estan rebent els companys de Podemos al Congrés, us demano si voleu ajudar-me i que usem el hashtag #YoApoyoalos5dePodemos per mostrar-los el nostre suport aquí a Twitter", anima Segovia. Figures destacades de Podemos també s'han sumat a la iniciativa com Pablo Echenique, qui ha publicat: "Moltes gràcies a la militància digital de l'organització política més valenta i més decent d'aquest país". 

Podemos organitza un mostra de força 

Podemos organitza un acte el pròxim 16 de desembre al Palau de la Premsa a Madrid per reivindicar-se després de decidir trencar amb Sumar al Congrés i passar al Grup Mixt. Així ho ha traslladat la secretària general de la formació, Ione Belarra, a través d'un missatge a les xarxes socials, on també ha convidat als simpatitzants del partit a participar. "Avui, més que mai, necessitem tota la força, tot el suport, per continuar transformant el nostre país en un sentit feminista, ecologista i socialment just", ha emfatitzat Belarra.

Irene Montero també ha animat a la participació en aquest acte que pretén ser una mostra de força. "Podemos anar tan lluny com siguem capaços d'imaginar per transformar aquest país. Amb les raons i l'esperança intactes, ja sabem que podem fer possible el que diuen que és impossible. Fem-ho una vegada més", ha sostingut a xarxes socials. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!