La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, he rebut aquest dimecres el suport de les entitats sobiranistes. Els dirigents de l'AMI, l'ANC i Òmnium han mantingut una breu trobada amb la presidenta després del ple del Parlament.

Les tres entitats demanen als ciutadans que participin demà, a les 19 hores, a la concentració en suport de Forcadell al davant del Parlament, al parc de la Ciutadella. 

Des de l'Assemblea, Jordi Sànchez, ha descrit la querella de la fiscalia contra Forcadell com "una actuació de judicialització incomprensible perquè el que hi ha darrere de l'actuació de la presidenta del Parlament és la defensa de l'actuació parlamentària, la llibertat d'expressió i la concreció d'un mandat rebut el 27-S".     

El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha advertit l'Estat espanyol que "qualsevol atac a les institucions catalanes és un atac al poble de Catalunya i la resposta serà unànime, contundent i serena". Segons Cuixart, el que ha de fer l'Estat espanyol és solucionar els conflictes polítics dialogant i no judicialitzar un procés que és d'arrel política. 

Per últim, la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, ha destacat que malgrat els atacs, el poble i les institucions catalanes estan sempre units. "Hi ha una unitat de moltes persones que estarem al costat dels Ajuntaments i les institucions per lluitar", ha dit.