La croada contra l'escola catalana agafa empenta. Entitats unionistes han mobilitzat 150 famílies en la campanya "Escola de tots" per exigir conjuntament al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el 25% de classes en castellà. Entre els organitzadors figuren entitats amb forts vincles amb Ciutadans, com és el cas d'Impulso Ciudadano. A més a més, compten amb l'aval d'altres com ara Assemblea per una Escola Bilingüe, S’ha Acabat! i Societat Civil Catalana.

Posar fi a la immersió

Tal com ha explicat Impulso Ciudadano al seu lloc web, la iniciativa té com a objectiu ajudar les famílies a "sol·licitar l'execució forçosa de la sentència que posa fi a la immersió, si la Generalitat no acata la sentència que així ho estableix". Per això, Escola de tots oferirà "assessorament jurídic" per a les famílies que vulguin fer-ho. Impulso Ciudadano està presidit per l'exdiputat de Ciutadans José Domingo.

10.000 € en donacions

En la pàgina web de la campanya es pot trobar el seu manifest, en el qual comparen el nen del conte d'El vestit nou de l'emperador d'Andersen, que tenia "por de ser criticat, exclòs, jutjat i condemnat a l'ostracisme" per dir la veritat, amb la situació dels nens que volen el 25% de classes en castellà. A banda d'això, també hi ha un enllaç a una recaptació de fons per a la campanya, en la qual celebren que "ara tenim una sentència clara i ferma que ens dona suport" davant la justícia, i ja compten amb 10.085 € en donacions. 

 

150 famílies

Pel que fa al ritme d'adhesions a la campanya, la presidenta de l'entitat Assemblea per una Escola Bilingüe, Ana Losada, ha afirmat a Efe que és "molt bo" i que fins i tot ponensdfala campanya és benvinguda entre els professors, ja que "alguns ens l'agraeixen" i afirmen que "fins ara s'han sentit sols a les escoles defensant el castellà", ha dit Losada. La presidenta ha indicat que a mitjans del pròxim mes de febrer finalitza el termini perquè la Generalitat hagi de començar a aplicar la sentència del TSJC i impartir el 25% en castellà de manera generalitzada, i que per a llavors, ha dit, "esperem haver arribat a les 1.000 famílies denunciants".

"La nostra intenció és presentar davant el TSJC un gruix important de denúncies" per "constatar l'interès real que hi ha de la societat" per aconseguir que s'imparteixi el 25% de matèries en llengua castellana, ha afirmat Losada.

Cs contra el català

Paral·lelament a aquesta campanya, Ciutadans va anunciar ahir mateix que portarà al Tribunal de Comptes la campanya de premsa del Govern de la Generalitat en defensa del català a l'escola. L'ofensiva de Cs té lloc en un marc d'oberta disputa amb el PSC pel vot espanyolista i de caiguda lliure de les expectatives electorals dels taronges que, a Catalunya, van arribar a ser la força guanyadora a les eleccions convocades amb el 155.