L'economista Germà Bel ha explicat per què la ministra d'Economia, Nadia Calviño, s'ha enrabiat tant quan ha sabut que el PSOE i Bildu havien acordat derogar la reforma laboral. El problema és que la ministra està en plenes negociacions per aconseguir fons d'ajuda de la UE per reactivar l'economia.

"A veure, per entendre Nadia Calviño: Està negociant a la UE suport per reactivació, i mirant que les condicions siguin lleugeres (tan de bo siguin fortes): I llavors van i pacten la derogació de reforma laboral, contra les pràctiques en els països UE que han d'ajudar. Segur que no ho enteneu?", ha indicat Bel.

"A veure, tradueixo: Que és molt fotut dir-los als alemanys, escandinaus, holandesos, austríacs i un llarg etcètera que tenen els seus treballadors com a esclaus comparats amb Espanya, i acte seguit demanar-los pasta per mantenir el muntatge d'aquí. No es veu que no quadra?", ha advertit Bel.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, Emmanuel Macron, han pactat que la UE ajudarà els països del sud amb una partida de 500.000 milions d'euros, que aportarà la UE.

Calviño està molt familiaritzada amb els criteris de responsabilitat del nord d'Europa, perquè des del 2014 era directora general de Pressupostos de la Comissió Europea.