El discurs ahir del rei Felip VI va suspendre de forma clamorosa a Catalunya, i també al País Basc, i només es va mantenir a les dues Castelles, Extremadura i les illes Canàries, segons una enquesta d'Electomania realizada entre ahir al vespre i aquest matí a 1.375 persones. 

Mentre que en el conjunt d'Espanya, el discurs del monarca espanyol, en el qual només va parlar del coronavirus però sense cap referència als diners a Suïssa de Joan Carles I, aprova justet amb un 50,9% de valoració positiva, a Catalunya s'ensorra amb només un 28,4%. El 71,6% desaprova la seva intervenció.

A Euskadi encara va tenir una mica menys de suport, i es va quedar amb un 26,2% d'adhesions i un 73,8% de contraris. El suport al monarca també és molt dèbil al País Valencià, les Illes Balears i Navarra.

Electomania Mapa Estat

Electomania autonomies

Per partits polítics, és evident que el monarca només se sustenta en el bloc de dretes, i, a diferència d'altres moments històrics, li està girant l'esquena el PSOE i no cal dir els partits catalans i bascos.

Electomania partits

El partit més favorable al monarca espanyol és el PP, seguit de Vox i de Ciutadans. Pel que fa als socialistes, el suport al discurs del Rei cau a un discret 33,5% de favorables.