Esquerra Republicana guanyaria les eleccions al Parlament de Catalunya amb 33 escons i superaria per primer cop Convergència, que n'obtindria 31. Aquest és el resultat d'una enquesta que publica aquest dilluns La Vanguardia.

En el mateix sondeig, la CUP pagaria electoralment amb escreix les seves polèmiques decisions –rebuig d'Artur Mas com a candidat a la presidència i esmena a la totalitat dels pressupostos– així com la seva divisió interna: dels actuals 10 diputats passaria a 3, els mateixos que va obtenir als comicis del 2012. 

La suma d'ERC i CDC per separat, 64 escons, superaria en dos els 62 que va obtenir la coalició JxSí el 27-S, i que, sumats als 10 de la CUP configuren l'actual majoria independentista de la Cambra catalana, amb 72 escons. No obstant això, la patacada dels anticapitalistes deixaria el bloc de forces partidàries de la independència amb 67 escons, a 1 de la majoria absoluta.

Sempre segons l'enquesta, Ciutadans seria la tercera força, tot i que perdria suports, en concret 3 escons, dels 25 actuals a 22. La quarta força de la Cambra catalana seria Catalunya Sí que es Pot, que assoliria 18 escons, 7 més que els actuals. A continuació se situaria el PSC, que manté els 16 obtinguts als comicis del 27-S. El PP en guanyaria un, passant dels 11 actuals a 12. Unió Democràtica continuaria fora del Parlament.